Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

PAYPAL, πώς γίνεται;

Έψαχνα προχτές να αγοράσω ένα tablet, μπαίνω σε eshops,  πλαίσια, πολυράμας, ηλεκτρονικές, παμπλικά. Ε μπαίνω και σε αυτό το ebay βρίσκω κάποια, τα ελέγχω κάνοντας searching για αναφορές στο youtube, σε forums, τελικά καταλήγω σε ένα noname πάμφθηνο το οποίο ήταν ολόιδιο με ένα που είδα πιο πριν σε site καταστήματος. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι αυτό στο ελληνικό site είχε πάνω τη στάμπα μιας μάρκας. Δηλαδή παίρνουν τα προϊόντα κάποιοι πατάνε πάνω το όνομά τους και τσακ ανεβαίνει η τιμή. Και γιατί να μην το πάρω κατευθείαν από τον παραγωγό που το έχει 47€ μαζί με τα μεταφορικά και να το πάρω από το μαγαζί με 75€; Εντάξει το μαγαζί έχει νοίκια και υπαλλήλους και εφορίες και και και και.... Και τι με νοιάζει εμένα; Παγκοσμιοποίηση δεν θέλουν να κάνουν; Αν δεν είναι αυτό παγκοσμιοποίηση τότε τι είναι;

Τέλος πάντων μετά μπήκα και σε κάτι αγγελίες για μεταχειρισμένα και το βλέπω με 90€!!!
Το π#$τράκι λέω το παίζει μάγκας, ε όχι! τι κάνει ο κόσμος για να ζήσει. Γι' αυτό κι εγώ σήμερα θα σας μάθω πώς ψωνίζουν στο ίντερνετ. Όχι για να το παίζετε και σεις μάγκες, αλλά μιας που οδεύουμε στην παγκοσμιοποίηση ας επωφεληθούμε κάτι εν καιρώ κρίσης...

Αρχικά πρέπει να έχουμε λογαριασμό paypal (είναι ο πιο διαδεδομένος και ασφαλής τρόπος να κάνουμε τις αγορές μας στο πχ στο ebay ή από όποιο άλλο site θέλουμε να ψωνίσουμε και υποστηρίζει αγορές μέσω paypal). Πώς κάνουμε λογαριασμό (account) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάναμε λογαριασμό και στο φουμπού!
Έπειτα πηγαίνουμε ένα πρωί σε μία τράπεζα, αν δεν έχουμε ήδη πιστωτική, και τους λέμε να μας βγάλουν μία προπληρωμένη ή χρεωστική κάρτα για αγορές στο internet, (δικαιολογητικά: μία ταυτότητα,αφμ,πάσο ρωτήστε και πάτε το επόμενο πρωΐ). Αφού βγάζουμε την κάρτα, βάζουμε ένα ποσό (πχ όσο κάνει το αγαθό που θα αγοράσουμε). ΠΡΟΣΟΧΗ κάποιες τράπεζες κρατάνε προμήθεια στις συναλλαγές 1€ και ανάλογα το ποσό που βάζουμε η προμήθεια ανεβαίνει, άρα πριν πάτε σε όποια τράπεζα ψάξτε την γιατί υπάρχουν κάποιες που δεν κρατάνε καθόλου.

Αφού βγάλαμε την κάρτα μας πηγαίνουμε και την προσθέτουμε στον paypal λογαριασμό γράφοντας τον κωδικό της κάρτας. Παρόλο που την βάλαμε όμως το σύστημα δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αγορές γιατί μπορεί να την κλέψαμε από τον μπαμπά. Γιαυτό το λόγω θέλει να την ταυτοποιήσουμε, πως; Πατάμε την επιλογή verify και μας λέει ότι θα μας κρατήσει 1,50€ (μην στεναχωριέστε μόλις γίνει η ταυτοποίηση τα επιστρέφει). Μόλις το πατήσουμε μας ζητήσει ένα 4ψήφιο κωδικό PP που θα τον προμηθευτούμε από την τράπεζα σε διάστημα το πολύ 2 ημερών, τους παίρνουμε τηλ. και μας το λένε. Βάζουμε μετά τον κωδικό και γίνεται έτσι η ταυτοποίηση και μας επιστρέφουν και το 1,50€ που μας κράτησαν.

Μετά πηγαίνουμε στο ebay η σε όποιο site θέλουμε, γραφόμαστε και ξεκινάμε τις αγορές μας. Είναι τόσο εύκολο να παραγγέλνουμε από οποιοδήποτε μέρος της γης και να μας το στέλνουν στο σπίτι μας. Ίσως αυτό να είναι ένα είδος παγκοσμιοποίησης, για μένα τουλάχιστον αυτό θέλω να είναι και όχι η αφομοίωση πολιτισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου