Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Εντάξει δεν θα σας μαλώσω, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω ότι το μόνο που ξέρετε είναι να μπαίνετε φουμπού και να ακούτε τραγούδια στο γιουτού. Μόνο αυτά τα δύο είναι ένας υπολογιστής με σύνδεση στον "κυβερνοχώρο" ή αλλιώς INTERNET;

Ας εξετάσουμε λοιπόν τι άλλο μπορούμε να κάνουμε έκτος από το να εκφράζουμε την κοινωνικότητά μας σε ένα μπλε site, εκφράζοντας προσωπικές μας στιγμές και δηλώνοντας το πόσο γαμάτοι είμαστε tagάροντας τους εαυτούς μας σε πολυτελείς καφετέριες. Εντάξει ρε φίλε δεν πήγες στο Brooklyn στην καφετέρια του χωριού σου πήγες τι μας το λες; Φάε τώρα το ban και το block σου και αν σε δω στο δρόμο αν σε δω στο δρόμο... τέλος πάντων αν σε δω στον δρόμο θα δω τι θα κάνω γιατί όπως είπαμε είμαι και κοινωνικός.

Πρώτο και καλύτερο πράμα, κατά την άποψή μου, που μας προσφέρει αυτό το internet είναι το θέμα των αγορών. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να κάνεις τα ψώνια σου μέσω ενός υπολογιστή. Καθώς περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μπουκάρουν στον κόσμο των ηλεκτρονικών αγορών. Ξεκινάνε βάζοντας την επιχείρηση τους για διαφήμιση φτιάχνοντας μία σελίδα         και καταλήγουν να βάζουν δίπλα στα προϊόντα τους αυτό: ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Φήμες λένε ότι το περίπτερο της γειτονιάς μου έχει account στο ebay!
Υπάρχουν πάμπολλες ιστοσελίδες παγκόσμιου χαρακτήρα που μπορεί κάποιος να αγοράσει και να πουλήσει υπηρεσίες και προϊόντα, εκτός από το να έχει τη δικιά του σελίδα,κάποιες απ' αυτές είναι το ebay το amazon και το ioffer. Ο τρόπος για να κάνεις τις αγορές αυτές θα αναλυθεί αργότερα στο blog.

Η ενημέρωση, επίσης, παίζει κυρίαρχο ρόλο στο κόσμο του internet. Πριν κάτι βγει στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο έχει ήδη κάνει τον κύκλο του κόσμου στο internet. Μέσω κειμένων, εικόνων και βίντεο γνωστοποιείται ένα γεγονός ακόμη και αν έχει συμβεί πάνω στα Ιμαλάια ή στα μπουντρούμια του Αλκατράζ. Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο οι πληροφορίες να είναι λανθασμένες αλλά σκεφτείτε το πόσες λανθασμένες πληροφορίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά μέσω του κουτιού που έχουμε στα σπίτια μας, πλέον δεν είναι κουτί είναι smart, smart tv, έχει και mpeg-4!

Τα προγράμματα! Χμ, τα προγράμματα είναι αυτό που λέμε εργαλείο! Προγράμματα που βλέπουν τον κόσμο από ψηλά, που κόβουν και ράβουν μία εικόνα, που κάνουν μοντάζ ένα βίντεο, που ενημερώνουν τις συσκευές μας με λογισμικό, που κάνουν μουσική, που ρυθμίζουν τις εγκαταστάσεις ρεύματος ενός σπιτιού, που βρίσκουν το ωροσκόπο μας, που γράφουν, διαβάζουν, μεταφράζουν, προγράμματα που φτιάχνουν προγράμματα. Άλλα είναι ελεύθερα και άλλα πρέπει να πληρώσεις για να τα αποκτήσεις.

Πάμε παρακάτω αφιερώνοντας ένα κομμάτι και στο learning ή αυτό που λένε how to. Υπάρχουν χίλια-μύρια blogs, sites και videos που ως θέμα έχουν το HOW TO. Παρακολουθώντας τέτοιο είδους θέματα μπορείτε μάθετε από το πως να δένετε μία γραβάτα μέχρι πως να κάνετε εύκολα tricks για να ξεγελάσετε τους φίλους σας. Φυσικά τα θέματα αυτά ποικίλουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός. Σας παραθέτω ένα για να μάθετε να διπλώνετε τα μπλουζάκια σας εύκολα.

Όπως και να έχει αυτό το internet έχει να κάνει με άπειρα πράγματα η λίστα αν συνέχιζα να γράφω δεν  θα τελείωνε ποτέ. Φυσικά δεν είναι όλα αξιόπιστα, πριν κάνουμε το οτιδήποτε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι απάτη και μετά να συνεχίσουμε. Τώρα μπορείτε να να συνεχίσετε το φεισμπουκάρισμά σας, τελείωσα και για να μπείτε και πιο γρήγορα πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου